GİRİŞİMCİLİK
“7 yaşındayken evimiz içerisinde kurduğum mobil marketle başlayan girişimcilik tutkum her yaşımda başka bir fikirle hayat buldu. Öğrendiklerimin sayısını bilmemekle birlikte, yaptığım hatalardan çıkardığım dersler beni bugüne getirdi. Girişimcilik deneyimlerimi üniversiteli öğrencilerle ve girişimcilik hayali olanlarla paylaşmak beni her zaman heyecanlandırmıştır. Hem bireylerin hem de ülkemizin finansal kalkınmasının girişimcilik temelli olacağına tüm kalbimle inanıyorum ve bunun için çaba gösteriyorum”
Samet Ensar Sarı
Hayallerini Gerçekleştirmek İsteyenler İçin Önerim: Hayal Muhasebesi
Girişimcilik üzerine birçok başarı ya da başarısızlık hikayeleri okuyor, programlar izliyor, podcastler dinliyoruz. Ancak hiçkimse bu konuya değinmiyor
Yapay zeka teknolojisi her geçen gün hızlı bir şekilde yol kat ediyor. Yapay zeka destekli pazarlama teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte pazarlama profesyonellerinin birçok verimsiz operasyonel işi ortadan kalkıyor ve bireylerin asıl işlerine odaklanmalarını sağlıyor
Türkiye’nin en büyük reklamverenlerinin projelerine liderlik etmiş, dijital odaklı marka stratejileri ve iletişim çalışmaları üzerine çalışmış Billur Ertuğrul, ülkemizin sayılı global ajanslarından Altavia Dekatlon’daki dijital iletişim direktörlüğü pozisyonundan ayrılarak Türkiye’nin ilk kişisel marka ajansı StalkMe!’yi kurdu.
Geleneksel şirketlerin teknolojiyi etkin ve verimli kullanarak dijital dönüşüm hikayeleri yaratmak istediklerine bizzat şahit oluyor ve onları bu yolculuklarında destekliyorum. Tabii ki bu işin doğru yapılması için birçok etken ve yöntem bulunuyor.
Milenyum çağıyla birlikte bireylerin öne çıktığı, girişimciliğin yükseldiği, kurumlardan çok yeni fikirlerin bireyler tarafından yaratıldığı ve gelecek projeksiyonlarının tartışıldığı bir dönemde başarı ve başarısızlık hikayelerinden kendi adımıza çıkartacağımız dersler ve kazanımlar çok kıymetli.
Örnek alınması gereken, zor duruma düştüğümüzde aklımıza getirdiğimizde iyi hissedeceğimiz başarılı kişilerin başarısızlık hikayelerinin ikincisini sizlerle paylaşmak istedim.
Perry Chen, Yancey Stricler, Charles Adler... İlk akıllı saatlerden Pebble ya da ünlü sanal gerçeklik oyun kiti Oculus Rift desem ve bu üç kişinin bu tip projelerin kitleler tarafından fonlanmasını sağlayan Kickstarter’ın kurucuları olduğunu söylesem?
Yeni dünyaya ayak uydurmak adına klasikleşen ürün ve hizmetlerini geliştirmek isteyen şirketlerin başvurdukları ilk yöntem teknoloji ve dijital dünya üzerine çalışan bir girişime destek olmak ve/veya sahip olmak.
Bulut bilişim kavramı bilişim hizmetlerinin sunulması ve kullanılmasına yönelik nispeten yeni bir bir yaklaşımı ifade ediyor. Bu yaklaşımın firmalara sağlayabileceği avantajlarla birlikte yaratabileceği değişimin potansiyeli göz önüne alındığında, internetten sonra bilişim dünyasında meydana gelen en önemli yenilik olabilir.
Teknoloji yazarı Ahmet Usta’nın söylediklerine kulak verdiğimizde görüyoruz ki girişimcilik dünyasında ticari düşünebilmek ve buna yönelik yatırımcıların beklentilerini karşılamakla girişimin başarısı arasında bir denge olmalıdır. Başarısızlık hikayelerinde bununla çokça karşılaşılmaktadır.
Bloomberght HT'de konuk olduğum girişimcilik dünyası programı
Altavia Dekatlon tarafından hazırlanan “Bir Türkiye Bilişim Vakfı inisiyatifi olan Başlangıç Noktası’nın kuruluş amacı ve manifestosunun” yer aldığı video çalışmasını aşağıdan izleyebilirsiniz.
KİŞİ KENDİ MEDYA KANALINI NASIL YÖNETMELİ?
GENÇ TÜRKİYE ZİRVESİ 2017’DE GENÇ ARKADAŞLARIMIZLA YAPTIĞIM KONUŞMA
MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ’NDE VERDİĞİM KONFERANS HAKKINDA HÜRRİYET’TE YAYINLANAN HABER YAZISINI AŞAĞIDAN OKUYABİLİRSİNİZ.
ANKARA MARKA FESTİVALİ’NDE ‘’DİJİTAL ÇAĞDAKİ NAVİGASYONUNUZU BELİRLEYİN’’ KONULU KONUŞMA YAPTIM.
Türk Telekom'un Pilot Girişim Hızlandırma Programında girişimcilere dijital pazarlama eğitimi verildi.
INTERNATİONAL BUSİNESS CONFERENCE ORGANİZASYONUNDA “INTERNATİONAL BUSİNESS WİTHOUT BORDERS” KONULU KONFERANSIM
Gelecekle ilgili tahminlerde bulunmak çok popüler olmakla beraber kimilerine göre çok da akıllıca görünmeyebilir. Zamanında online (çevrimiçi) alışverişle ilgili çok fazla soru işareti bulunuyordu. Aynı şekilde iPhone, piyasaya çıkmadan önce, kaç kişi mobil uygulamaların 35 milyar dolarlık bir sektör olabileceğini tahmin edebilirdi?
İnsanlık olarak dünya üzerinde karbon temelli yaşam sayesinde belirli bir zaman için ayakta duruyoruz. Her insan var olduğu zaman içerisinde yaşamını sürdürmek, mutlu olmak ve sonunda kendini gerçekleştirmek için hareket ediyor.
Kültürel açıdan başarısızlığı suçluluk, utanç ve depresyon ile eşleştiriyoruz. Başarısızlık ile başa çıkabilmek için yeni stratejiler geliştirmemiz gerekiyor. Bu noktada öncelikle başarısızlığa olan bakış açısının değiştirilmesi lazım. Hata yapmak, beklentilerin altında kalmak ve başaramamak iş dünyasının bir gerçeği
Dünya çapında başarısız olmuş işlere ve çıkartabileceğimiz derslere ünlü yazar Dave Copeland’in de yorumlarını alarak değinelim.
Girişimci ruha sahip bireylerin bu özelliklere sahip olması konusunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum. Fakat başarıya ulaşmak için sadece bu özellikler yeterli olmaz. Modern kapitalist sisteme dahil olabilmek ve başarılı olabilmek için girişimcinin kuracağı iş çerçevesinde yatırımcılara ihtiyacı vardır.
Her gün veri yönetimi, veri kullanımı, veri ekonomisi ile ilgili konularda birçok makale kaleme alınıyor. Küresel ölçekteki şirketlerden hükümetlere kadar geniş kapsamda çok yeni bir tartışma konusu olması sebebiyle veri hakkında sürekli güncel kalabilecek bir bakış açısı kazanmamız şart
Hayal kurmak kimileri için gerçeklikten uzaklaşmak, kimileri içinse bir insanın kendini gerçekleştirmesi noktasında olmazsa olmaz bir motivasyon kaynağı. Aslında bir insanın hayalleri, o insanın nasıl bir birey olduğuna ve olacağına dair önemli detaylar barındırıyor.
ABONE OLUN
En son yazılar ve gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz abone olun