Geleceğin Girişimcileri İçin Fırsatlar

Gelecekle ilgili tahminlerde bulunmak çok popüler olmakla beraber kimilerine göre çok da akıllıca görünmeyebilir. Zamanında online (çevrimiçi) alışverişle ilgili çok fazla soru işareti bulunuyordu. Aynı şekilde iPhone, piyasaya çıkmadan önce, kaç kişi mobil uygulamaların 35 milyar dolarlık bir sektör olabileceğini tahmin edebilirdi? 

Öncelikli amacı girişimcileri teşvik ederek dünyayı iyileştirmek olan Startup America Partnership ve Startup Weekend’in kâr amacı gütmeyen bir iş birliği olan Up Global’ın başkanı ve AOL kurucu ortağı Steve Case, girişimciliğin gelecekte bir takım çalışması gerektireceğine dikkat çektiği yazıdan yaptığım derlemeyi ve önemli noktaları aşağıda bulabilirsiniz.

Girişimcilik ekosisteminin geleceğinin parlak olduğunu düşünen Case, geçtiğimiz 25 yılda birçok farklı konuda yaşanan inovasyonu göz önünde bulundurarak önümüzdeki 25 yıl içinde gerçekleşebilecekleri öngörmek gerektiğinin altını çiziyor.

“Nasıl daha sağlıklı kalırız, nasıl daha çok öğreniriz, nasıl enerji tüketiriz?” diye devam eden Case, ilerleyen dönemde büyük ölçüde etki yaratacak soruların bunlar olduğunu belirtiyor. Zaten ekonomiyi oluşturan önemli sektörler de bu alanlarda bulunuyor.

Case’e göre günümüzde girişimciler birçok farklı konuya odaklanıyor. İş, her açıdan ilgi uyandıran bir ürüne sahip olmakla başlıyor. Ayrıca bir fikri, sürdürülebilir bir iş modeli haline getirmek için doğru insanları da bir araya getirmek gerekiyor.

Bu noktada Steve Case’in altını çizdiği önemli başlıklar üzerinden ilerleyelim.

Sağlık ve Eğitim

İnovasyon dalgasının sağlık ve eğitim alanlarında yaratacağı devrim, geleceğin girişimcilerine oldukça zor anlar yaşatabilir. Böylece girişimcilerin, iş birliklerine gitmeleri ve hatta hükümetlerle ilişki kurmaları gerekebilir. Bu durum, belki yeni fırsatlar anlamına da gelebilir. Ancak böylesi fırsatların daha farklı beceriler gerektireceği de aşikâr.

Biraz Değişim, Daha Çok Gelişim

Önümüzdeki dönemde işletmeler, insanlar ve tutkular aynı kalacaktır. Girişimcilerin başarılı sonuçlar almaları için bunlara ek olarak yeni ortaklıklara, politikaya ve kararlı olmaya ihtiyaçları var.

 Girişimcilik Bir Takım Sporudur

Yollarına yalnız başına devam edecek girişimciler her zaman olacaktır. Ancak bir kişinin yapabilecekleri sınırlıdır. Başarılı sonuçlar almak ve büyük ölçekte etki yaratmak, nasıl bir takım kurulduğu ile ilgilidir.

Yeni Girişimcilere Tavsiyeler

Çözülmesi gereken büyük bir soruna odaklanıldığından emin olmak ve bunun için kararlı bir duruş sergilemek gerekiyor. Büyük başarılar için cesur olmak gerektiğini unutmayalım. Bu yolculukta yaşanacak her zorluk yeni bir fırsat yaratabilir. Uzun vadeli planlar, iyi bir takım ve stratejik ortaklıklarla toplum üzerinde güçlü etkileri olan büyük bir şirket kurulabilir.

Sonuç olarak girişimci ruhu taşıyanlar, milyonlarca insanın yaşamını olumlu yönde etkileme şansı olan önemli bir iş kurma potansiyeline sahip karakterlerdir.

 

Bu içerik Başlangıç Noktası’nda yayınlanmıştır.

Geleceğin İş DünyasıTeknoloji

Geleceğin Girişimcileri İçin Fırsatlar

Gelecekle ilgili tahminlerde bulunmak çok popüler olmakla beraber kimilerine göre çok da akıllıca görünmeyebilir. Zamanında online (çevrimiçi) alışverişle ilgili çok fazla soru işareti bulunuyordu. Aynı şekilde iPhone, piyasaya çıkmadan önce, kaç kişi mobil uygulamaların 35 milyar dolarlık bir sektör olabileceğini tahmin edebilirdi? Öncelikli amacı girişimcileri…
Okumaya devam et
Previous
Previous

Uluslararası Ticarette Sınırları Kaldırın Konferansı

Next
Next

Uzay Turizmi: Hayal mi? Gerçek mi?