Gig Ekonomisi İle Kurumsal Şirketlerin Yaşayacağı Potansiyel Dönüşüm Alanları
Durum Analizi: Çoğu insan için Gig ekonomisi denince Uber akla geliyor. Uber modeli birçok yeni nesil iş modeline kaynak olarak kullanılıyor. Öyle ki küresel bir ekonomik model olarak kullanılmaya dahi başlandı.
Hayallerini Gerçekleştirmek İsteyenler İçin Önerim: Hayal Muhasebesi
Hayallerini Gerçekleştirmek İsteyenler İçin Önerim: Hayal Muhasebesi
İşveren Değil “İlkveren” Girişimci Kazanır
Girişimcilik üzerine birçok başarı ya da başarısızlık hikayeleri okuyor, programlar izliyor, podcastler dinliyoruz. Ancak hiçkimse bu konuya değinmiyor
Online Monitoring ve Dinleme İhtiyaçlarınız İçin En Önemli 8 Kriter
Sosyal medya bize normal şartlarda belki de varlığından haberdar bile olamayacağımız şeyleri keşfetme ve insanlarla tanışma ortamı yaratıyor. Bu dijital ortamlarda her gün kişisel olarak sizin hakkınızda ya da markanız hakkında konuşuluyor ve tonlarca yazışma, makale ve içerik keşfedilmeyi bekliyor.
Reklam Dünyası Blockchain ile Şeffaflık Kazanıyor
Kripto yatırımcıların multimilyoner olma olasılığı giderek azalıyor gibi görünse de blockchain teknolojisi giderek güçlenmeye ve sektörlere etki etmeye devam ediyor.
Teknoloji Temalı TEDx’te Tanıdık Bir Yüz – Samet Ensar Sarı
TEDxBahcesehirUniversity tarafından organize edilen, Kanserli Çocuklar Vakfı yararına özel TEDxSalon etkinliğinde teknolojinin yeni dünyaya etkileri üzerine konuşuldu.
Sosyal Medya’nın İki Yüzü ve TikTok
En popüler ve en yeni sosyal medya platformu TikTok’un en çok tartışıldığı günleri yaşıyoruz. Hatta Facebook’un Cambridge Analytica krizi süreciyle başlayıp sosyal medyanın hararetle tartışmalara konu olduğu günlerde gündemin yeni başlıkları da TikTok özelinde çıkmaya başladı.
Gig Ekonomisi: İş Dünyasının Yeni Gerçeği
İşte freelance platformların çoğalmasıyla serbest çalışanların oluşturduğu yeni ekonomiye “Gig Ekonomisi” deniyor. “Gig” müzik sektöründen gelme bir terim, kısa süreli iş demek. Faruk Eczacıbaşı’nın Daha Yeni Başlıyor kitabında belirttiği şekliyle de “tek atımlık işler ekonomisi” diyebiliriz.
Nasıl oluyor da yapay zeka, pazarlama sektörünü yeniden şekillendiriyor?
Yapay zeka teknolojisi her geçen gün hızlı bir şekilde yol kat ediyor. Yapay zeka destekli pazarlama teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte pazarlama profesyonellerinin birçok verimsiz operasyonel işi ortadan kalkıyor ve bireylerin asıl işlerine odaklanmalarını sağlıyor
Türkiye’nin İlk Kişisel Marka Ajansı STALKME! Kuruldu
Türkiye’nin en büyük reklamverenlerinin projelerine liderlik etmiş, dijital odaklı marka stratejileri ve iletişim çalışmaları üzerine çalışmış Billur Ertuğrul, ülkemizin sayılı global ajanslarından Altavia Dekatlon’daki dijital iletişim direktörlüğü pozisyonundan ayrılarak Türkiye’nin ilk kişisel marka ajansı StalkMe!’yi kurdu.
FaceApp ile Başımıza Gelenler
Yapay zeka algoritmaları kullanarak yüzümüzü şekilden şekile sokan fotoğraf uygulaması FaceApp son bir haftanın sosyal medya gündemine yerleşti.
Gig Ekonomisinin Lokomotifleri: 2018’in En İyi Global İşverenleri
Küresel ölçekte rağbet gören bir iş modelinin (freelance) sonucu olarak artık Gig ekonomisiyle karşı karşıyayız. Gig platformları bugün ABD iş gücünün yaklaşık ’ünü oluşturuyor. Bu oranın 2020 yılında olması bekleniyor.
2017 Yılı Sosyal Medya Trendleri
2017 yılında sosyal medyada gerçekleşen değişiklikleri ve yenilikleri burada görebilirsiniz.
Pazarlamanın 4P’si Gitti 4E’si Geldi
Şirket için kritik departmanlardan biri olan pazarlama birçok çalışan için de parlak kariyer fırsatları sunmaya devam ediyor.
Teknoloji Şirketleriyle Gelenekselden Dijitale Dönüşüm
Geleneksel şirketlerin teknolojiyi etkin ve verimli kullanarak dijital dönüşüm hikayeleri yaratmak istediklerine bizzat şahit oluyor ve onları bu yolculuklarında destekliyorum. Tabii ki bu işin doğru yapılması için birçok etken ve yöntem bulunuyor.
Başarılı Kişilerin Başarısızlık Hikayeleri
Milenyum çağıyla birlikte bireylerin öne çıktığı, girişimciliğin yükseldiği, kurumlardan çok yeni fikirlerin bireyler tarafından yaratıldığı ve gelecek projeksiyonlarının tartışıldığı bir dönemde başarı ve başarısızlık hikayelerinden kendi adımıza çıkartacağımız dersler ve kazanımlar çok kıymetli.
Başarılı Kişilerin Başarısızlık Hikayeleri – 2
Örnek alınması gereken, zor duruma düştüğümüzde aklımıza getirdiğimizde iyi hissedeceğimiz başarılı kişilerin başarısızlık hikayelerinin ikincisini sizlerle paylaşmak istedim.
Kitlesel Fonlamanın Dünü ve Yarını
Perry Chen, Yancey Stricler, Charles Adler... İlk akıllı saatlerden Pebble ya da ünlü sanal gerçeklik oyun kiti Oculus Rift desem ve bu üç kişinin bu tip projelerin kitleler tarafından fonlanmasını sağlayan Kickstarter’ın kurucuları olduğunu söylesem?
Geleneksel Şirketlerin Teknoloji Şirketleriyle Buluşması
Yeni dünyaya ayak uydurmak adına klasikleşen ürün ve hizmetlerini geliştirmek isteyen şirketlerin başvurdukları ilk yöntem teknoloji ve dijital dünya üzerine çalışan bir girişime destek olmak ve/veya sahip olmak.
Bulut Bilişim (Cloud Computing) ile Teknolojinin Verimlilik Çağı
Bulut bilişim kavramı bilişim hizmetlerinin sunulması ve kullanılmasına yönelik nispeten yeni bir bir yaklaşımı ifade ediyor. Bu yaklaşımın firmalara sağlayabileceği avantajlarla birlikte yaratabileceği değişimin potansiyeli göz önüne alındığında, internetten sonra bilişim dünyasında meydana gelen en önemli yenilik olabilir.