Cannes Lions 2017 Yaratıcılık Festivali’nde Neler Oldu

CANNES LİONS 2017 YARATICILIK FESTİVALİ’NDE NELER OLDU? CANNES LIONS ULUSLARARASI YARATICILIK FESTİVALİNDEN GÖZLEMLERİM.

 Brand Talks’u düzenli takip edenlerin bildiği üzere 18-25 Haziran tarihlerinde davetlisi olduğumuz Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’inde olacağız. Bu süreçte katıldığım oturumlarda dinlediğim ilham verici bilgileri ve ödül alan işleri özet olarak paylaşacağım.

Cannes Lions’taki ilk gözlemlerim organizasyon gerçekten çok düzenli ve başarılı. Öne çıkan noktaları belirtmem gerekirse;

Kayıt, karşılama, yönlendirme ve güvenlik çok düzenli ve ilgili.

Katılacak bizim gibi platformların bilgileri ilgili şirketlerin PR yöneticileriyle paylaşılmış ve bir kaçı dışında Türkiye’de olduğu gibi ekte basın bültenimiz var yayınlarsanız seviniriz ya da toplu bir mail yerine bire-bir iletişim kurularak ve değerli bilgi verilerek oturumlara veya bire-bir görüşmelere davet ediliyor.

Yarattıkları iki şahane akıllı telefon uygulamalardan biriyle broşürle boğuşmak yerine her bir oturumu, saatlerini, içeriğini, konuşmacı özgeçmişlerini ve oturum yerlerini görebiliyoruz, sunumların yanına notlar alabiliyor ve kendi ajandanızı işaretleyerek hızlıca oluşturabiliyorsunuz. İkinci akıllı telefon uygulamasında ise katılımcı kimlik numaranızı girerek etkinlikte tanışmak istediğiniz kişilere tanışma isteği yollayıp iş ortaklığı veya bilgi almak için kendisiyle görüşme ayarlayabiliyorsunuz.

Benim için en ilgi çekici oturumlardan biri Welcome to the World of Healthcraft oldu. Sunumda; DNA analizi ile yaşamsal risklerin tahmini, elde edilen verilerle yaşam stilinin(beslenme, uyuma ve stres v.b) risklerin cihazlarla takibi ve daha iyi bir yaşam için önerilerin sunulacağı bir kişisel asistanın olacağı bir yakın gelecek anlatıldı. Bu tür geçmiş ve mevcut zaman verilerinin derlenip izlenmesi, yorumlanması ve tahminlerin oluşturulması ile hem insanların hayat standardının arttırılması hem de başta sağlık, ilaç, sigorta sektörü olmak üzere bir çok şirket için insani fayda bazlı iş fırsatları barındırıyor. Buna paralel olarak girmeyi tercih ettiğimiz bir çok oturumda verileri izleme, yorumlama, cihazlar arası veri alışverişini mümkün kılan yapılar yaratma ve bunları insanı ve ticari faydaya dönüştürmek hem ilk günün hem de diğer günlerin en önemli konularından biri olduğunu ve olacağını düşünüyorum.

Lions Health’de bu yıl üç iş Grand Prix’ye değer görüldü. Bu ödüllerin biri Buenos Aires’e diğer ikisini ise Londra merkezli reklam ajanslarına gitti.

#ManBoobs4Boobs

Meme kanseri hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan ve aldığı sonuçlarla da bunu başaran #ManBoobs4Boobs kampanyası Grand Prix For Good ödülünün sahibi oldu. Manboobs, Lions Health’de altı kısa liste ve iki Altın Aslan aldı.

The Alphabet Of Illiteracy – #ProjectLiteracy

Lions Health’in iki bölümünden biri olan Health And Wellness’ta ise Grand Prix’i FCB INFERNO London aldı. Tüm dünyada toplam nüfusu 757 milyonu bulan okuma yazma bilmeyenleri hedef alan proje “Project Literacy” Grand Prix ve Altın Aslan aldı.

Philips Breathless Choir

Lions Health 2016’nın üçüncü  Grand Prix’siyse Pharma bölümünde Breathless Choir ile Ogilvy&Mather London’a verildi. Solunum problemi yaşayan 18 kişiyi dünyaca ünlü koro şefi Gareth Malone’la buluşturan Breathless Choir Grand Prix’nin yanı sıra bir Bronz, dört Gümüş ve iki Altın Aslan’ın sahibi oldu.

Previous
Previous

Bulut Bilişim (Cloud Computing) ile Teknolojinin Verimlilik Çağı

Next
Next

En Popüler Başarısızlık Hikayeleri ve Çıkartılacak Dersler – 2