Dijital Reklamcılığın Başı “Ad Blocking”le Dertte!

Dijital Reklamcılığın Başı “Ad Blocking”le Dertte!

KULLANICI İNTERNET DENEYİMİNİ SABOTE EDEN POP-UP’LAR VE KAYBOLMAYAN BANNERLER “AD BLOKING” KULLANIMININ DA HIZLA YAYILMASINA NEDEN OUYOR.

Ancak yayıncılar salgın gibi yayılan ve reklam gelirlerini azaltan bu uygulamalardan hiç de memnun değil.

Peki, sektör gün geçtikçe büyüyen “Ad block” sorununu nasıl aşacak? Kullanıcı dostu dijital reklam nasıl yapılır? İşte yanıtlar…

Türkiye’de ve dünyada diji­tal reklam yatırımları her geçen gün artıyor. Türki­ye’de 2015’in ilk yarısında 773,2 milyon TL olan yatı­rım hacminin 2016’nın ilk yarısında 927,6 milyon TL’yi bulması da bunun en somut kanıtı. Bir sene içerisinde yüzde 20 büyü­meyi gören dijital reklam yatırımlarının önümüzdeki senelerde daha ivme kazana­cağı öngörülüyor. Ancak, internet dünyasının gelir kalem­lerinin başında gelen dijital reklamların önünde son zamanlarda büyük bir engel var: “Ad blocking” yani “reklam engelle­me” uygulamaları. Kabul edelim; mobil cihazların neredeyse tüm kaynaklarını tü­keten, tek bir haber okumak için dakika­larca izlemek zorunda kaldığımız, bir anda sayfanın tam ortasında beliren ve bizi sürekli takip eden reklamlardan hepimiz bunalıyoruz. Sitelerin birçoğu kullanıcı de­neyimini sabote ediyor ve bu agresif yak­laşım internet kullanıcılarını çeşitli çözüm yolları aramaya yönlendiriyor. “PC ve akıllı cihazlarda çalışan tarayıcılara yüklenen bir eklenti veya aplikasyonla herhangi bir in­ternet mecrasında yayınlanan reklamların engellenmesi” olarak tanımlanan Ad bloc­king de bu çözüm yollarının başında geli­yor. PageFair ve Adobe’nin 2015’te yaptığı bir araştırmaya göre dünyada yaklaşık 198 milyon kişi reklam engelleyen yazılımları kullanıyor.

 
Dijital reklamcılığın başı “ad blockıng”le dertte!

Dijital reklamcılığın başı “ad blockıng”le dertte!

Kullanıcının internet deneyimini sabote eden pop-up’lar ve kaybolmayan bannerler “Ad blocking” kullanımının da hızla yayılmasına…

Previous
Previous

E-Ticarette Geleceğin Anahtarı: Alternatif Ödeme Yöntemleri (AÖY)

Next
Next

Adil Bir Online Dünya İhtiyacı