Twitter’ın Hashtag’i 10 Yaşında!

BUNDAN TAM 10 YIL ÖNCE BUGÜN DOĞAN HASHTAG, GÜNLÜK KONUŞMALARIMIZIN BİR PARÇASI HALİNE GELMEKLE KALMADI, AYNI ZAMANDA ONLİNE İLETŞİMİ DE DEĞİŞTİRDİ.

Bundan tam 10 yıl önce bugün doğan hashtag, günlük konuşmalarımızın bir parçası haline gelmekle kalmadı, aynı zamanda online iletişimin tabiatını da değiştiren çok güçlü bir araç olmayı başardı. Twitter ise 10. yılın şerefine hashtag tarihine ilişkin birbirinden ilginç veriler paylaştı.

 

Yalnızca milyonlarca insanı bir araya getirmekle kalmayan, aynı zamanda markaların kitlelerle de iletişime geçmesinde anahtar bir role sahip olan Twitter, hashtag’in 10. yıldönümünü kutluyor. Hashtag’ler, (#) sembolü ile ifade edilen sözcükleri oluşturuyor ve hashtag kullanımı, milyonlarca insanı aynı konu etrafında birleştirmeyi başarıyor. İlk olarak bundan tam 10 yıl önce Twitter’da kullanılan ve etkileşimde oldukça önemli bir rol oynayan hashtag’ler, kullanıcıları güncel konular etrafında birleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda markaların hedef kitleye sesini duyurmasında da önemli bir araç olarak öne çıkıyor.

Hashtag kullanarak Twitter’da bugüne dek çok sayıda marka çok sayıda kampanya gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye de devam ediyor. Hashtag’i ilk kullanan markalar ise şüphesiz dijital pazarlama dünyasında yepyeni bir sayfa açarak hedef kitleye  bambaşka bir şekilde dokunmayı başardı.

Türkiye’de ilk promoted hashtag kullanılarak oluşturulan kampanyaya 2012 yılında ilk olarak Pepsi Türkiye imza attı. Ruffles kampanyası için #bENimmanşetim hashtagi kullanan marka, çok sayıda kullanıcıyı bu hashtag’le Beşiktaş – Kayserispor maçı hakkında en iyi tweet’i atmaya davet etti. Kampanya sonunda en iyi tweeti atan Fotomaç’a manşet oldu!

Sonraki yıllarda promoted hashtag’le çok sayıda kampanya yaratıldı ve özellikle Unilever Türkiye, Nestle Türkiye ve Turkcell gibi markalar bu alanda oldukça aktif bir şekilde pazarlama faaliyetleri gerçekleştirdi.

Previous
Previous

En Popüler Başarısızlık Hikayeleri ve Çıkartılacak Dersler – 1

Next
Next

Girişimciler İçin Farklı Bir Strateji: “Gizli Mod” Girişimcilik